En hæklet kaffevarmer til vores stempelkande

Igennem lang tid havde jeg hørt på Anders' ønsker om en hjemmehæklet kaffevarmer til vores stempelkande. Så jeg måtte jo i gang med hæklenålen, for at se hvad jeg kunnne kreere. Og i sommeren 2010 blev den færdig, og man må sige, at den blev da ganske imponerende! Farverne er valgt efter vores møbler, da vi i stuen har 5 reoler som er malet i hver sin farve, ja gæt selv hvilke; Sort, Orange, Olivengrøn, Rød og Lilla.

Jeg brugte bomuldsgarn og hæklenål nr 3, og hæklede ellers bare derudaf i fastmasker. Dog skulle jeg lige lave plads til håndtagene på stempelkanden, hvorfor jeg startede med at hækle 2 halvdele, som så efter 6 farveskift blev hæklet sammen.

Jeg besluttede at den skulle lukkes med 2 store knapper, hvorfor jeg også lavede knaphuller undervejs. Der ses ét mellem den grønne og røde farve, og så her igen mellem den lilla og den orange farve.

Så lavede jeg igen plads til håndtaget på stempelkanden. Denne gang foroven på kaffevarmeren. Derfor blev det igen til fastmaske rækker på hver sin side af håndtaget.

Og så ses den her, når den er helt udslået. Den måler 17 cm x 35 cm. Den sorte kant hele vejen rundt giver et rigtigt fint udtryk og får ligesom samlet udseendet af den spraglede kaffevarmer. Princippet bag dennne geniale kaffevarmer er, at den føres rundt om kanden indenunder det buede håndtag. Derved bliver håndtaget heller ikke varmt.

Og her ses den så i brug, når stempelkanden har siden til. Jeg valgte, at den kun skulle gå op og dække sølvkanten, da den ellers ville dække skænketuden. Men når stemplet er nede i kanden, bliver hele kanden også holdt varmt, på trods af at kaffevarmeren ikke går helt op til kanten. Og jeg kan afsløre, at vi nu altid bruger kaffevarmeren, når vi laver stempelkandekaffe og den fungerer upåklageligt!

Og her ses den så i brug, når stempelkanden har bagsiden til. Her er det også tydeligt at se princippet, med at kaffevarmeren føres ind under håndtagene.Sidst opdateret den 30/12 2010 @ Ea Petersen