Hvid hæklet lysedug

Denne lysedug har jeg hæklet til min mor for nogle år siden. Hun havde længe gået og snakket om, at hun godt kunne tænke sig en fin hæklet lysedug. Men jeg tror nu, at hun alligevel blev overrasket over, at jeg rent faktisk lavede en til hende.

Mønstret stammer fra bogen Bedstemors hækleopskrifter af Diny Zijp. Det er mønsteret på side 72-73, som jeg har fulgt. Denne bog kan klart anbefales, hvis man er til det fine hækleri, for der er rigtig mange opskrifter på tynde fine mønstre med inspiration fra edderkoppespind.

Dugen har en diameter på 105 cm, og er hæklet med nål nr. 1.5. Så den er noget finmasket. Jeg har ialt brugt 150 g hæklegarn af mærket Babylo fra DMC i størrelsen 20/12.

Dugen er hæklet rundt, ved først at lave en ring af luftmasker med fastmasker hæklet fast i ringen. Derefter er det bare at hækle derudaf i henholdsvis stangmasker og luftmasker.

Kanten på dugen hækles også af luftmasker og stangmasker, men der skal hækles så mange ekstra, at dugen folder sig ud i små tapper. Disse tapper bliver der 24 af ialt.Sidst opdateret den 19/2 2008 @ Ea Petersen