Hæklede engle

Jeg har hæklet tre af disse små engle, som er kommet op og hænge i vinduet. De består af 2 halve cirkler, hvoraf den ene bliver formet til et kræmmerhus, som udgør kroppen, og den anden bliver formet til vingerne. Deres hoveder er lavet af en lille tot vat, og så har de fået en fin glorie af nogle guldperler, som jeg havde liggende.

De er hæklet med nål nr 2 i stangmasker, hvor der på næsten hver omgang er blevet taget flere masker med. Den lille flæsekant til sidst er lavet af stangmasker med små picot'er imellem. Disse picot'er er lavet af fire luftmasker, som er hæklet sammen med en fastmaske. Jeg har brugt hæklegarnet Babylo fra DMC i størrelsen 20/12.

Her kan man rigtig se, hvor fine de tre små engle ser ud. Jeg må tilstå, at jeg er lidt stolte over dem, da jeg synes, at de bare er blevet så elegante. De måler ca 8.5 cm i højden og 9.5 cm i bredden.
Englene er hæklet frit efter et ældre eksemplar, som jeg har fået af mormor. På billedet nedenunder kan man se min nyfortolkede model og mormors eksemplar ved siden af hinanden. Jeg har brugt noget tyndere garn, og har derfor måtte hækle flere omgange for at få englene til at blive større. Jeg havde planlagt, at mine engle skulle have de samme hoveder som mormors engle, men de har simpelthen været udsolgt alle steder. Så løsningen blev noget vat, som jeg egentlig synes passer rigtig godt til.


Sidst opdateret den 19/2 2008 @ Ea Petersen