Lyserødt strikket sjal

Så har jeg fået strikket et nyt sjal. Det var også efterhånden lang tid siden, at jeg har lavet et sjal.
Dette sjal har en flot frisk farve, som ligger et sted mellem lyserød og lilla. Egentlig er betegnelsen aubergine nok den helt korrekte farve.

Sjalet er strikket frit efter en opskrift af Lena Blidel, fra bogen Skønne Sjaler. Det er det sjal som hedder Lys lilla kimonosjal.
Jeg har brugt pinde nr 8, og noget garn som jeg havde liggende. Formentlig noget jeg har overtaget fra min mor. Navnet på det lyder Shetty, og det består af 80% polyacryl, 8% mohair og 12% uld, og det er rigtig dejlig blødt og varmt. Løbelængden er 50 g = 175 m.

Sjalet er strikket i glatstrik, med hul mønster på hver fjerde pind. Derudover er der perlestrik i alle kanterne. Jeg ændrede på opskriften, ved at slå færre masker op, og ved at ændre antallet af masker imellem hullerne. Derudover har jeg også strikket kanten i en anden bredde end opgivet i opskriften.
Sjalet endte med at blive 51 cm bredt og 117 cm langt. Jeg har dog endnu ikke presset og vasket det, så det bliver nok lidt større.Sidst opdateret den 3/3 2009 @ Ea Petersen