Blå babysokker

Så har jeg strikket endnu et par sokker til Tobias. (Anders har kommenteret, at han synes han bliver forbigået i forhold til Tobias. Men det er nu engang sjovere at strikke til en baby end strømper i str. 43..)
Sokkerne er strikket på stort set samme måde, som de hvide sokker, Tobias fik sidste år. Den oprindelige opskrift er fra bogen Strik og Sy til den lille ny, af Anne-Marie Øby

Sokkerne er størrelse 9-12 mdr, og de måler 13 cm i foden og 6 cm i bredden. Jeg har igen brugt strømpepinde nr 2 og strømpegarn fra Kvickly, der består af 70 % uld og 30 % polyamid med en løbelængde på 50 g = 150 m.

Det jeg har ændret ved opskriften denne gang, er på strikningen af hælen. Ifølge opskriften skal man tage en maske løs af hver gang man vender ved hælstrikningen, ligesom man skal strikke en omgang med alle masker, inden man tager ud igen. Begge ting synes jeg dog istedet fremhæver hullerne i siderne, hvorfor jeg denne gang har undladt begge dele. Derudover har jeg også lavet min egen afslutningen på tåen, ligesom jeg gjorde ved de hvide sokker.


Sidst opdateret den 21/2 2009 @ Ea Petersen