Baby djævlehue

Denne lille hue er til min kommende nevø. Jeg har hæklet den efter en opskrift, som Gro, en norsk strikker, har lagt ud på sin blog. Jeg fandt hendes opskrift ved hjælp af Rokken , som er et dansk forum for folk med hang til strik, hækling og andet.

Jeg har brugt bomuldsgarn 8/4 fra Løve soft, som har en løbelængde på 50 g = 165 m. Umiddelbart synes jeg, at huen ser lidt stor ud, men jeg har altså overholdt strikkefastheden. Huen er ca 38 cm i omkreds, hvilket i en anden bog er opgivet til at passe til en baby på et 1/2 år. Så den lille burde teorektisk set efter nogle måneder kunne passe huen.

Jeg har faktisk fuldt opskriften uden en eneste ændring, hvilket nok er første gang. Så det vil sige, at jeg har strikket kanten på pind nr. 2.5 og selve huen på pind nr. 3. Hov, det vil sige, jeg har jo forresten strikket huen på strømpepinde. Så ups, endnu engang har jeg ikke fulgt opskriften. Jeg valgte at strikke på strømpepinde, da jeg så ikke behøvede at sy huen sammen til sidst. Det er str 1/2 år, som jeg har strikket.


Sidst opdateret den 1/3 2008 @ Ea Petersen