Eriks Djævlehuesæt

Her viser Erik, hvor flot djævlehuen og lufferne passer :-)

Dette fine sæt strikkede jeg til Erik i efteråret 2011. Først lavede jeg huen i september, og senere i november kom lufferne til. Huen er på dette billede lidt ude af facon, men den er også blevet brugt godt. Men det ses tydeligt, at den trænger til at blive vasket, så at den trækker sig sammen igen.

Jeg har strikket huen uden opskrift. Jeg fik inspirationen fra min veninde Karin som havde hæklet en djævlehue til sin datter. Den var jeg meget fascineret af, og hun beskrev princippet for mig. Men da jeg kom hjem, og fandt garnet frem, synes jeg at huen blev alt for tyk i det. Derfor besluttede jeg mig for i stedet at strikke huen, da huen derved blev lidt mindre kompakt.
Men princippet er, at jeg har slået 44m op, som jeg strikker retstrik. På hver anden pind, tager jeg så ud i den ene side, og ind i den anden side. Dvs der er hele tiden 44m, men arbejdet slynger sig i ZigZag.
Jeg strikkede 32 pinde, inden jeg lod huen dreje over de næste 32 pinde. herefter drejede jeg huen endnu engang over de næste 16 pinde, som er midten på djævlehuen. Herefter strikkede jeg resten af huen med de modsatte drejninger.

Her ses det færdigstrikkede stykke. Jeg er gået igang med at sy toppen på huen sammen, hvilket ses øverst på højre side af huen. Inden jeg syede huen sammen, var stykket 30 cm langt, bestående af de 2 takker som hver måler 12 cm i bredden, og midtertakken på 6 cm.

Her er huen fra vrangsiden, med den ene syning. I alt er det 3 sider der skal sys på toppen, og en syning i nakken. Så det er da til at overkomme.

Her er den færdig hue forfra.
Garnet var noget jeg havde liggende. Det er baby merinould med løbelængde på 25g = 95m.
Det er mange år siden, at jeg købte ulden på noget garnophørsudsalg. Jeg kan huske, at det kun var 5 kr pr nøgle, og eftersom jeg har brugt lige over et enkelt nøgle, er det blevet en ganske billig hue!.

Og her er huen bagfra. Huen måler 18 cm i højden, og 15 cm i bredden. Jeg har brugt rundpind nr 2,5

Lufferne har jeg strikket efter en opskrift fra bogen Strik og Sy til den lille ny, af Anne-Marie Øby. Jeg har tidligere lavet et par.

Her er de færdige luffer. De måler 11,5 cm i længden og 7 cm i bredden.


Sidst opdateret den 5/4 2012 @ Ea Quitzau