En lille hvid babybluse

Så har jeg igen strikket noget til min kommende nevø. Denne lille bluse er fra bogen "Strik og sy til den lille ny" af Anne-Marie Øby. Det er størrelse 1-4 mdr, hvilket vil sige, at han nok kun kan bruge den nogle få gange, inden han bliver for stor. Derfor valgte jeg også at lave blusen i råhvid, da den så senere kan bruges af andre små nyfødte. For man kan jo altid bare udskifte båndet. Derudover tænkte jeg også, at han garanteret får en hel masse blåt tøj.

Modellen er meget simpel, så jeg har kun været nogle få aftener om at strikke den. Det er det, der er så dejligt ved at strikke og hækle til nyfødte- det tager jo simpelthen ingen tid:-) Garnet består af 100% bomuld og er fra Løve soft 10/4, hvor løbelængden er 210 m pr 50g. Jeg har kun brugt de 50 gram, så det er jo ikke meget garn der går til sådan en lille størrelse.

Derudover er det strikkepinde og en lille rundpind i størrelse 3, som jeg har benyttet. Blusen er strikket i retstrik, mens kanterne er i rib af 1 ret, 1 vrang. I halsudskæringen er der lavet en hul række i ribkanten for at gøre plads til silkebåndet.


Sidst opdateret den 10/4 2008 @ Ea Petersen