Hvid sommerbluse

Denne bluse har jeg strikket over flere år. Jeg gik igang med den lige efter, at jeg havde lært at strikke (ca 2,5 år siden), hvilket nok var for stort et projekt. For jeg brugte ikke det garn de anbefalede i opskriften, så jeg har virkelig skulle regne antallet af alle maskerne ud. Derudover ændrede jeg også strikkefasthed undervejs, hvilket resulterede i, at jeg måtte pille hele forstykket op. Men til sidst fik jeg da strikket forstykke, bagstykke og de to ærmer, inden blusen blev lagt til side og stort set glemt.

Nu har jeg så fået syet delene sammen, og strikket en kant i perlestrik foroven og forneden. Ifølge opskriften skulle der være en hullekant foroven. Men med det garn jeg har brugt, blev kanten alt for løs. Så jeg har ændret i opskriften, for at få den til at sidde godt på skulderene.

Opskriften er fra Familie journalen nr. 23 / 2004, og hedder "Trafiksikker", eftersom blusen i bladet er strikket i en grøn farve. Jeg har brugt 3,5 nøgler flammé garn fra Løve garn, som består af 60% bomuld og 40% akryl, med en løbelængde på 50 g = 120 m. Derudover har jeg brugt rundpind nr. 3,5 til selve blusen og en rundpind i nr. 3 til kanten.


Sidst opdateret den 5/3 2008 @ Ea Petersen