Varme strømper

Jeg har lavet to par af disse varme strømper, så både Anders og min far fik et par op til jul. De er strikket med garn fra Kvickly, som jeg købte et kæmpe nøgle af. Det er på 400 gram garn, så det kan blive til mange par sokker endnu. På billedet nedenunder kan man se hvor stort nøglet er i forhold til et normalt garnnøgle.

Garnet består af 20% uld, 78% akryl og 2% viscose, så det er ikke rigtigt strømpegarn. Det kan man også godt se efterhånden som strømperne er blevet brugt. Garnet har nemlig en tendens til at trække sig lidt sammen nedenunder, således at der kommer mange små huller i sokken. De varmer dog alligevel stadig godt. Løbelængden er 400 g = 840 m, hvilket svarer til 50 g = 105 m.

Jeg har strikket strømperne på strømpepinde nr 4,5, ved at slå 40 masker op, og derefter strikke hele skaftet i rib af 2 ret, 2 vrang.

Hælen blev formet ved at strikke et stykke på 4 cm bestående af 22 m ret og 18 m rib. Derefter blev de 22 retmasker strikket ind, ved at strikke ret til der var 8 m tilbage, 2 ms og 1 m ret. Arbejdet blev vendt og strikket i vrang: strik til der er 8 m tilbage, 2 ms, 1 m og vend. Derefter: strik i ret til der er 6 m tilbage, 2 ms, 1 m og vend. Sådan fortsættes der til der er 14 m ret i det hele. De 18 m rib blev strikket med videre, således at overfoden blev strikket i rib og underfoden i ret. Strømpen blev lukket af, ved at lave indtagninger (2 ms) på hver anden pind i hver side. Der blev lukket helt af, når der var 18 masker i det hele tilbage.


Sidst opdateret den 3/3 2008 @ Ea Petersen