En hæklet elefant

Denne lille elefant har jeg lavet til min nevø i barselsgave. Da det er nogle måneder siden, at jeg hæklede den, har den haft god tid til at sidde på vores sofa og følge med.

Elefanten er hæklet efter en opskrift, som MetteG fra forummet Rokken har modificeret. Den originale opskrift stammer fra hæftet "Strik til de små" nr 8, fra Løvegarn. Jeg har brugt hæklenål nr 2,5, og bomuldsgarn fra Løve Soft 8/4, hvor 50g = 165 m. De tre farver jeg valgte er lyseblå, lysegrøn og råhvid, hvor jeg har brugt omkring halvdelen af hver farve.

Elefanten er hæklet i lutter fastmasker, hvor der hækles 2 rækker af hver farve. Først blev 4 ben hæklet, som derefter blev hæklet sammen så der kom en krop. Den blev fyldt med pladevat ligesom hovedet, som blev hæklet for sig selv. Jeg valgte at hækle ørerne i hver sin farve, da jeg ikke kunne bestemme mig for om det skulle være grønne eller blå ører. Men jeg synes nu, at det kun gør elefanten mere charmerende. Øjnene er franske kunder, og halen er hæklet af luftmasker med en fastmaske kant.Sidst opdateret den 1/5 2008 @ Ea Petersen