En plettet giraf

Denne giraf har jeg hæklet efter fri fantasi, så det var spændende undervejs at se, hvordan den udformede sig. Men jeg er utrolig godt tilfreds med resultatet. Det var før sommeren 2010, at jeg igang med at hækle den, og så har den ellers bare siddet og ventet på vores sofa, indtil lille Eskild kom til verden og kunne tage imod den.

Jeg startede med at hækle benene. Efterfølgende hæklede jeg de 4 ben sammen, hvilket foregik lidt på samme måde som ved denne elefant.

Jeg fortsatte rundt med ind og udtagninger for at forme giraf kroppen. Og undervejs skiftede jeg garn, for at få de farvestrålende pletter frem. Som sædvanlig benyttede jeg bomuldsgarn 8/4 og hæklenål nr. 3.

Til sidst var det så bare den lange hals, som der skulle hækles, samt hovedet der skulle formes til et giraf hoved. Undervejs blev giraffen også fyldt godt ud med fyld, men teoretisk kunne den nok godt have tålt lidt mere. Sådan et tøjdyr bliver nemlig hurtig lidt sammenpresset, når det rigtigt bliver krammet.

Så er delene til giraffen hæklet, og er klar til påsyning. Her ses ørerne, halen og følehornene. Jeg valgte at alle delene skulle være mørkeblå, for at skabe en lille smule farve sammenhæng på den ellers noget spraglede giraf.

Så kom delene på giraffen, hvilket lige gjorde den noget mere udtryksfuld. Selv her bagfra, er der overhovedet ingen tvivl om, at det er en giraf, som vi har med at gøre.

Så fik giraffen sine næsebor og øjne syet på med sort garn. Men jeg synes øjnene var lidt for sorte og ikke særlig udtryksfulde at se på.

Så hvad kunne jeg finde på i stedet? Jeg hæklede 2 øjne, og syede dem uden på de andre. Og sikke en forskel.

Så det endte med at giraffen fik sine store udstående øjne, som blev en sikker vinder. Tilgengæld ser den så også bare meget nærsynet ud...Sidst opdateret den 27/12 2010 @ Ea Petersen