Forside

Kreationer

Om ea

Om eaonline.dk

Web design

Web design 2

Små hilsner

Links


Web design

Jeg købte mit domænenavn i sommeren 2007, og gik med det samme igang med at udforme hjemmesiden. Først prøvede jeg at lave den ved hjælp at nogle af de skabeloner, som mit Webhotel One.com stiller til rådighed. Det var ganske nemt, da skabelonerne som sagt er lavet, så at man kun skal indsætte sin egen tekst og billeder i de mærkerede felter.
Men allerede fra starten blev jeg irriteret på det faktum, at man stort set ikke kan ændre på noget i designet. For jeg havde jo min egen ide til, hvordan min hjemmeside skulle se ud. Så det blev hurtigt droppet igen.

Derefter anvendte jeg Adobe Dreamweaver. Det er opbygget, så at man visuelt kan lave sin hjemmeside, men også ved at man kan programmere selv. Jeg prøvede først den visuelle metode, men opdagede hurtigt, at man meget nemmere kan styre opbygningen af siden, hvis man simpelthen programmerer den selv.
Da jeg dog ikke vidste noget om programmering, måtte jeg google mig lidt frem. Heldigvis er der utallige sider om programmering på nettet, så det er forholdsvis nemt at finde hjælp. Jeg vil dog specielt anbefale Tizag.com, da de gratis giver suveræne tutorials i mange forskellige programmerings sprog.

Hjemmesiden er programmeret i HTML og CSS. Det er gjort uden brug af frames og tables, som jeg har opdaget er "forældede" skabeloner. Istedet har jeg baseret den på diverse CSS Class. Den helt store udfordring til at strate med, var at få hjemmesiden til at se ens ud i både Internet Explorer og Mozilla Firefox, da de to browsere er meget forskellige med hensyn til hvordan de opfatter CSS programmeringen. Da det er Explorer, der er gal på den, har det derfor været nødvendig at lave nogle koder, som kun Explorer læser, for derved at rette op på dens fejlfortolkning.

Efterfølgende har jeg lavet min gæstebog. Det har heller ikke ligefrem været simpelt, da jeg både skulle lære at programmere i PHP og MySQL. Derudover er der også lige pludselig en masse sikkerheds spørgsmål, man skal have styr på, da man jo sådan set giver folk tilladelse til at uploade på ens hjemmeside. Lige i starten fik jeg en masse spam i min gæstebog, men jeg opdagede at alt spammen havde det til fælles, at den indstatte links. Jeg programmerede derfor min gæstebog til, at man ikke kan indsætte links (altså hvis de starter med "href") og det har virkelig hjulpet.


Til toppen af siden

Sidst opdateret den 28/7 2010 @ Ea Petersen